Actueel

We houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de wereld van filtratie.

Lees alle cases

The Coat Factory

The Coat Factory b.v. uit Heesbeen geeft kleur en bescherming aan vele soorten staal en non-ferromaterialen. Bij dit proces ontstaat afvalwater en slib. Al jaren levert Limburg Filter de filterdoeken voor de filterpers die het slib ontwatert. Op een gegeven moment merkt onze klant dat de slibverwerking steeds langer duurt. Ook blijken de filterkoeken veel minder droog dan in het verleden.

Klant vraagt zich af of er iets mis is met de kwaliteit van de laatst geleverde filterdoeken. Tijdens een inspectie van de afvalwaterzuiveringsinstallatie stellen wij vast, dat het gezuiverde water in de slibbezinktank troebel is. Vervolgens blijkt dat de kalkmelkdosering niet goed werkt. Een tekort aan kalkmelk leidt tot troebel water. De deeltjes die het water troebel maken, verstoppen de filterdoeken tijdens de slibontwatering.

De kalkdosering is nu aangepast en het gezuiverde water is weer helder. Ook zijn de filterdoeken in zuur gereinigd om de verstopping op te lossen. De filterdoeken ontwateren inmiddels weer als voorheen.

“Wij hebben weer rust wat betreft de waterzuivering!” – The Coat Factory

PIRAIKI METALS

Klanten kunnen bij Limburg Filter niet alleen terecht voor de productie en installatie van filterpersen, maar ook voor hulp en advies. Het Griekse bedrijf PIRAIKI METALS, dat zinkreststoffen verwerkt, had onlangs zelf filterpersen van Chinees fabricaat besteld. Vanwege de coronamaatregelen kon de leverancier echter niet ter plekke ondersteuning bieden bij de opstart van de filterpersen. De heer Pascal Briol van firma PBSIM Engineering, adviseur van PIRAIKI METALS voor hydro-metallurigische procesvoering wist dat Limburg Filter veel ervaring heeft met deze filterpersen en bracht het Griekse bedrijf in contact met ons. Limburg Filter is in Griekenland geweest om het bedrijf te helpen bij de installatie en opstart. Inmiddels zijn de filterpersen succesvol in bedrijf genomen.

Gulpener Bierbrouwerij

Onze klant Gulpener Brouwerij – aan wie Limburg Filter al jaren filterzakken levert voor het maken van bier – heeft vorig jaar een nieuw brouwhuis geopend. Het doel is in 2030 alle bieren te kunnen brouwen zonder het gebruik van fossiele brandstoffen middels innovatieve brouwtechnieken en verwerking van lokale grondstoffen. De brouwerij is winnaar van de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, een van de Koning Willem I Prijzen. Deze prijs werd onlangs uitgereikt door Koningin Máxima. De foto toont Máxima die door haar zelf geplukte hopbellen – in onze filterzak verpakt – de brouwketel in werpt.”

Foto: Marcel van Hoorn

Industrieel afvalwater testonderzoek bij Wupperman Staal

Als innovatieve ontwikkelaar en staalverwerker is Wupperman Staal Nederland, die dit jaar  zijn 150 jarig jubileum zal vieren, is werkzaam voor de automobielindustrie. In de fabriek in Moerdijk worden in continuproces rollenstaal verzinkt. Bij dit proces ontstaan diverse soorten afvalwater.

Samen met Geonwater en Pentair heeft Limburg Water testen gedaan om het industriële afvalwater van Wupperman te onderzoeken met het doel de procestechniek van de waterzuiveringsinstallatie te verbeteren. Op basis van de testresultaten hebben we een ontwerp gemaakt van een full scale waterzuiveringssysteem op basis van innovatieve technieken en met meer capaciteit dan de huidige. We zijn momenteel bezig met de de bouw van een filterpers voor slibontwatering. Eind dit jaar moet de nieuwe waterzuiveringsinstallatie gaan draaien.

Hydrometal

Hydrometal uit het Belgische Engis verwerkt al meer dan vijftig jaar non-ferro reststoffen op hydrometallurgische wijze tot waardevolle producten, waaronder puur zink oxide. Hiermee bieden ze een alternatief voor het storten van afval en dragen ze bij aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen.

Limburg Filter is gevraagd Hydrometal mee te helpen bij het verbeteren van de prestaties van hun filterpersen. We hebben veel kennis en ervaring en kunnen Hydrometal adviseren over het optimaliseren van processen. Daarnaast leveren we verschillende materialen voor de filterpersen, zoals Leaktite® filterplaten en filterdoeken.

Donatie voor schoon drinkwater

We vinden het in Nederland zo gewoon, maar voor veel mensen is het dat nog steeds niet: schoon drinkwater en een toilet. Daarom besteden we deze kerst een deel van onze winst aan Water for Life: een project dat mensen in arme wijken wereldwijd toegang geeft tot precies die twee dingen. Een mooi project waarvan de doelstellingen ons raken, omdat we ook zelf elke dag werken aan helder water (en andere vloeistoffen).

Nieuwe filterpersen voor Balak Coatings

Vakmanschap, kwaliteit en creativiteit: bij het Belgische Balak Coatings lopen die drie waarden al sinds 1947 als een rode draad door de onderneming. Het bedrijf begon als opslagplaats van verfstoffen en is inmiddels uitgegroeid tot een internationale onderneming, gespecialiseerd in de massaproductie van hekwerkpanelen die door heel Europa worden verkocht. Limburg Filter verving onlangs de oude filterpersen door twee grotere en modernere exemplaren die de belasting voor het milieu aanzienlijk verlagen. Binnenkort meer!

Limburg Filter in actie voor riviernatuur

Elk jaar dragen we een deel van onze winst af aan goede doelen. Dit jaar kozen we voor Maas Cleanup: een grote schoonmaakactie op en rond de Maas. Omdat Moeder Maas ons aan het hart gaat, én omdat het streven naar schoon water in het DNA van ons bedrijf zit. Op 19 september 2020 staken we met medewerkers en relaties de handen uit onze mouwen om de Pietersplas op te ruimen. Een mooi initiatief dat bewustzijn over het zwerfafvalprobleem stimuleert. Wij hebben er met veel plezier en voldoening aan meegewerkt.

Mijlpaal voor Attero Moerdijk

Afvalenergiecentrale Attero in Moerdijk heeft met de nieuwe filterpers van Limburg Filter al 100.000 m3 slib verwerkt. Een mijlpaal, want met de filterpers is het vochtgehalte in de filterkoek teruggebracht tot het gewenste niveau.

Aan de slag voor Rolls Royce

De meeste mensen denken bij de naam meteen aan luxe personenauto’s, wij aan vliegtuigmotoren. Via CTECH uit Engeland, onze leverancier gespecialiseerd in installaties en chemicaliën voor industriële afvalwaterzuivering, zijn we namelijk gevraagd een volautomatische filterpers te leveren voor een van de vliegtuigmoterenfabrieken van Rolls Royce. Een prestigieuze opdracht waarvoor we graag onze kennis en ervaring inzetten!

Europese subsidie voor F-cubed

De Europese commissie heeft officieel opdracht verleend voor F-Cubed, een project voor hernieuwbare energiebronnen op basis van biogeen restmateriaal, zoals sinaasappelschillen en olijfpulp. Limburg Filter is samen met onderzoeksinstituut TNO en andere Europese bedrijven en kennisinstituten een partner in het project.