Vestiging: Roggel en Neuss (DE) | Aantal werknemers: 650 (2020) |

Döhler

Voedselveiligheid van het hoogste niveau

De ontvangstruimte staat vol met drankjes. Vruchtensappen, frisdrank, likeur. Met bekende en exotische namen. Welkom bij Döhler, toonaangevend in Europa op het gebied van vruchtensapconcentraten. Vanuit de fabriek in Roggel vinden duizenden producten hun weg over bijna de hele wereld. Limburg Filter helpt het bedrijf snel en hygiënisch te filtreren. 

Döhler is onderdeel van de DöhlerGroup, actief in 130 landen. Een speler van wereldformaat, die de hoogste eisen stelt aan voedselveiligheid en kwaliteit. Niet verwonderlijk, want de producten die Döhler maakt liggen in elke supermarkt. We zijn er trots op dat het bedrijf ook op onze kwaliteit vertrouwt. 

Voor Döhler is het belangrijk dat het filtratieproces niet alleen 100% hygiënisch verloopt, maar ook dat de filterdoeken eenvoudig te verwisselen zijn. De filterplaten moeten medewerkers snel en goed kunnen reinigen. Op advies van Limburg Filter heeft het bedrijf na een uitgebreide testfase daarom gekozen voor Leaktite: ons lekkagevrije bevestigingssysteem. 

Membraan doeken

De vorm van de filterplaatgroef voor doekmontage was daarbij onze grootste uitdaging. Die heeft, in tegenstelling tot de meest gangbare type CGR-filterplaten, geen 8 maar liefst 12 hoeken. De genaaide doeken die eerst werden gebruikt, getuigden van een geweldig vakmanschap, maar waren lastig te monteren. Met Leaktite is dat verleden tijd. De Leaktite filterdoeken zijn sneller en eenvoudiger te verwisselen én zorgen voor een hygiënischer resultaat. 

Behalve in Roggel levert Limburg Filter ook rubber membranen en filterdoeken voor de vestiging in Neuss (DE).