Locatie: Colombo, Sri Lanka |

Lion Brewery (Ceylon) PLC

Sri Lankaans marktleider in bier

Lion Brewery (Ceylon) PLC, Sri Lankaans marktleider in bier, brouwt al meer dan 160 jaar het legendarische Lion Beer. In opdracht van Steinecker GmbH bouwde Limburg Filter voor de brouwerij een ontwateringssysteem voor kiezelgoerslib op basis van een volautomatische filterpers, waarmee de bestaande handmatige wijze werd vervangen.

Kieselgoer is een filterhulpmiddel dat bier helder maakt. Het bestaat uit skeletten van diatomee├źn en functioneert als een kleine spons. Het kiezelgoerpoeder wordt aan het ongefilterde bier toegevoegd. Vervolgens wordt het bier door een filter gepompt, zodat het poeder de laatst overgebleven gist, eiwitten en andere zwevende stoffen bindt. Zodra het filter verzadigd is, wordt de kiezelgoerlaag afgespoeld.

Het kiezelgoerslib dat na het spoelen overblijft, is afval. In droge vorm kan het product echter op allerlei manieren worden toegepast, bijvoorbeeld als grondstof voor bakstenen, als bodembemesting in de landbouw of als vulstof in de wegenbouw. Lion Brewery (Ceylon) PLC heeft dit kunnen hergebruiken als toevoeging aan cementstenen. De resulterende stenen hebben een hogere sterkte en een fijnere oppervlakteafwerking gezien de lage deeltjesgrootte van kiezelgoer.

Voor buitenlandse bedrijven zoals Lion Brewery wordt het systeem in een zeecontainer gebouwd en voor transport uitgebreid getest in onze werkplaats. De container dient ter plaatse als permanente huisvesting voor het systeem en is binnen enkele dagen bedrijfsklaar. Het systeem is ontworpen voor minimaal onderhoud en is een economische oplossing voor het hergebruiken van afval.