Vestiging: Budel | Aantal werknemers: 4.100 (2020) |

Nyrstar Budel

Bewezen effectief in zware condities

Al meer dan 20 jaar is Limburg Filter kind aan huis bij Nyrstar Budel, marktleider in de productie van zink en lood. Ook in andere metalen heeft het bedrijf een sterke en groeiende positie. Filtratie is er een ongelooflijk belangrijk procesonderdeel: zonder filters kan de fabriek niet draaien. Onze samenwerking met Nyrstar is dan ook intensief, gestoeld op meer dan twee decennia partnerschap. 

De productie van zink en andere zware metalen is een complex proces. Filterdoeken, -platen en -persen moeten bestand zijn tegen zware industriële condities: hoge temperaturen, grote hoeveelheden en extreem zure- en alkalische slurries. Omwille van de hoge veiligheidsnorm bij Nyrstar komen mensenhanden er het liefst zo min mogelijk aan te pas.

Om te bewijzen dat de oplossingen die we bedenken écht werken, besloten we afgelopen jaar samen met Nyrstar om het scheidingsproces in een van de laatste uitdagingen in stappen uit te voeren. Eén van die stappen is filtratie, maar we passen ook andere technieken toe. 

Met nauwe betrokkenheid van Nyrstar hebben we een pilotinstallatie ontworpen en gebouwd en een aantal medewerkers getraind om de installatie veilig te bedienen. Inmiddels is bewezen dat de opstelling werkt. Zodra de testfase volledig is afgerond, wil Nyrstar Budel de resultaten gebruiken voor de opschaling van een industriële filterinstallatie.