Diensten

Elk vraagstuk vraagt om een maatwerkoplossing. Als experts op het gebied van filtratie verdiepen we ons daarom eerst zorgvuldig in de situatie van de klant. We zoeken het probleem achter de vraag, inventariseren kansen en bedenken samen hoe het schoner, efficiënter en veiliger kan. Of u nu alleen een nieuw doek, of een volledig nieuwe filterpers nodig heeft. Daarin worden we gedreven door innovatie en 30 jaar kennis en ervaring.

Bekijk alle producten

Advies

Welk doel u ook voor ogen heeft: wij zijn in staat het filtrageproces te optimaliseren. Daartoe kijken we breed. Niet alleen naar de filterpers zelf, maar ook naar het proces eromheen. Moet de slurry eerst geroerd? Is het belangrijk om platen en doeken eenvoudig te kunnen reinigen, of moeten er juist zo min mogelijk mensenhanden aan te pas komen? Is er sprake van zware industriële condities of voedselveiligheid?

Lees meer

Welke uitdaging er ook ligt, wij bedenken een oplossing die werkt. Als dat nodig is, doen we een beroep op ons uitgebreide netwerk dat bestaat uit de meest uiteenlopende experts, van roerwerk- tot pompspecialisten. Natuurlijk zorgen we dat de installatie niet alleen bedacht, maar ook gebouwd wordt. En als we denken dat u beter geholpen bent met een andere filtertechniek, dan zeggen we dat ook.

Ontwerp

Het ontwerp van uw filterinstallatie verzorgen we in eigen huis. U ziet precies welke keuzes we voorstellen en hoe het filtrageproces uiteindelijk zal verlopen. Vloeistofstromen, leidingwerk en instrumentatie: we brengen alles overzichtelijk in kaart, zowel in isometrie als layout en plot plan.

Lees meer

Indien nodig doen we ook in deze fase een beroep op ons netwerk om snel tot een optimaal ontwerp te komen. Vaak volgt na het ontwerp nog een testfase. Dat kan van laboratoriumschaal tot industrieel: als de situatie daarom vraagt, bouwen we een complete mobiele installatie om het ontwerp te testen.

Constructie

Voor de constructie van onze producten doen we een beroep op externe leveranciers. We zijn niet gebonden aan bepaalde partners. Daardoor kunnen we voor elke situatie de beste oplossing kiezen: de beste pers, de beste platen, het beste doek. Bedieningspanelen en software laten we lokaal maken, zodat ze – ook wat de taal betreft – volledig zijn afgestemd op uw gebruik.

Assemblage

Een nieuwe filterpers kan in uw bedrijf worden opgebouwd. Steeds vaker werken we ook met zeecontainers waarin de volledige pers wordt geassembleerd, compleet met pompen, besturingssysteem en wat er verder nodig is. Vaak is voor het plaatsen geen bouwvergunning nodig: een snelle en prijsgunstige oplossing. Is het leidingwerk vanuit uw bedrijf gekoppeld aan de installatie, dan hoeft u alleen nog de stekker erin te steken.

"De kracht van Limburg Filter zit in het oplossen van problemen. Betrouwbaar, toegankelijk en flexibel"
Martin van Nuus, Utilities Specialist bij Heineken Den Bosch