Europese subsidie voor F-cubed

De Europese commissie heeft officieel opdracht verleend voor F-Cubed, een project voor hernieuwbare energiebronnen op basis van biogeen restmateriaal, zoals sinaasappelschillen en olijfpulp. Limburg Filter is samen met onderzoeksinstituut TNO en andere Europese bedrijven en kennisinstituten een partner in het project.

Donatie voor schoon drinkwater

We vinden het in Nederland zo gewoon, maar voor veel mensen is het dat nog steeds niet: schoon drinkwater en een toilet. Daarom besteden we deze kerst een deel van onze winst aan Water for Life: een project dat mensen in arme wijken wereldwijd toegang geeft tot precies die twee dingen. Een mooi project waarvan de doelstellingen ons raken, omdat we ook zelf elke dag werken aan helder water (en andere vloeistoffen).

Nieuwe filterpersen voor Balak Coatings

Vakmanschap, kwaliteit en creativiteit: bij het Belgische Balak Coatings lopen die drie waarden al sinds 1947 als een rode draad door de onderneming. Het bedrijf begon als opslagplaats van verfstoffen en is inmiddels uitgegroeid tot een internationale onderneming, gespecialiseerd in de massaproductie van hekwerkpanelen die door heel Europa worden verkocht. Limburg Filter verving onlangs de oude filterpersen door twee grotere en modernere exemplaren die de belasting voor het milieu aanzienlijk verlagen. Binnenkort meer!

Limburg Filter in actie voor riviernatuur

Elk jaar dragen we een deel van onze winst af aan goede doelen. Dit jaar kozen we voor Maas Cleanup: een grote schoonmaakactie op en rond de Maas. Omdat Moeder Maas ons aan het hart gaat, én omdat het streven naar schoon water in het DNA van ons bedrijf zit. Op 19 september 2020 staken we met medewerkers en relaties de handen uit onze mouwen om de Pietersplas op te ruimen. Een mooi initiatief dat bewustzijn over het zwerfafvalprobleem stimuleert. Wij hebben er met veel plezier en voldoening aan meegewerkt.

Mijlpaal voor Attero Moerdijk

Afvalenergiecentrale Attero in Moerdijk heeft met de nieuwe filterpers van Limburg Filter al 100.000 m3 slib verwerkt. Een mijlpaal, want met de filterpers is het vochtgehalte in de filterkoek teruggebracht tot het gewenste niveau.

Aan de slag voor Rolls Royce

De meeste mensen denken bij de naam meteen aan luxe personenauto’s, wij aan vliegtuigmotoren. Via CTECH uit Engeland, onze leverancier gespecialiseerd in installaties en chemicaliën voor industriële afvalwaterzuivering, zijn we namelijk gevraagd een volautomatische filterpers te leveren voor een van de vliegtuigmoterenfabrieken van Rolls Royce. Een prestigieuze opdracht waarvoor we graag onze kennis en ervaring inzetten!