Leaktite®

Schoner, efficiënter en veiliger

Onze eigen uitvinding: een lekvrij bevestigingssysteem dat tijd en geld bespaart. Leaktite® is een combinatie van filterplaten met filterdoeken die u eenvoudig en snel kunt vervangen. De platen zijn toepasbaar in een breed spectrum aan filtratievraagstukken.

Leaktite werd geboren toen Frank Kruip een raam opende en het rubberen profiel aan de binnenkant van het kozijn zijn aandacht trok. Frank bedacht dat eenzelfde afdichting toegepast zou kunnen worden voor filterdoeken. Dat werd de start van het ontwikkelingsproces van Leaktite. Bij het sluiten van een raam wordt de pakking in een groef gedrukt. Zo houdt hij wind en regen buiten. Precies zo werkt Leaktite: de pakking is aan het filterdoek vastgelast en wordt in de groef van de filterplaat gedrukt. Een schoon, efficiënt en veilig systeem.

Sinds 2012

Leaktite® is sinds 2012 op de markt.

Formaten

Geschikt voor 300 mm tot 2500 mm filterplaten.

pH bereik

1-14

Branches

Pharma, Food, Chemie, Metaaloppervlaktebehandeling, Afvalverwerking

Eenvoudige montage

Traditioneel systeem (voor)

Schoon systeem (na)

Leaktite® is een bevestigingssysteem van thermoplastische elastomeer pakkingen voor de montage van filterdoeken op CGR-type filterplaten. De pakkingen kunnen op vrijwel elk filterdoek van polypropyleen, polyamide of polyester worden bevestigd. Door de naadloze pasvorm is het verwisselen van een Leaktite® doek in een paar tellen gebeurd.

Lees meer

Leaktite® is veilig in de aanraking met levensmiddelen en voldoet aan de relevante onderdelen van de richtlijnen EC 1935/2004 plus EC 10/2011 en FDA-voorschriften. De chemische bestendigheid is vergelijkbaar met het doek waarop de pakkingen worden bevestigd. 

  • Lekvrij
  • Veilig
  • Snel te monteren
  • Kostenbesparend
  • Recyclebaar
  • Hoge treksterkte
  • Uitstekende elastische eigenschappen